Je zult versteld staan als je weet dat er dieren op de aarde zijn die eigenlijk niet horen te bestaan

Gepubliceerd op 04/30/2021
Advertentie

Wist je dat er veel dierenproeven plaats hebben gevonden in vele dierentuinen over de wereld? Dit heeft vreemde kruisingen veroorzaakt! Twee soorten met hetzelfde DNA kunnen nakomelingen produceren die ons veel kunnen leren. Je hebt vast al van de lijger gehoord, maar dat is slechts een van de vele kruisingen die er bestaan. Er zijn zoveel opties dat het makkelijk is om verdwaald te raken. Heb jij je ooit afgevraagd wat er kan gebeuren als je een tijger en een leeuw samen zet en ze een baby zouden krijgen? Een teeuw of lijger, afhankelijk van hun geslacht, is het antwoord op die vraag. Er is een groot aantal vreemde kruisingen die niet in de natuur bestaan, maar sommigen hebben geen menselijke interventie nodig. Ben je er klaar voor om ze allemaal te ontmoeten?

You Probably Had No Idea That These Animal Hybrids Even Existed

Je zult versteld staan als je weet dat er dieren op de aarde zijn die eigenlijk niet horen te bestaan

Lijger

Het spreekt voor zich. Wanneer een vrouwelijke tijger en een mannelijke leeuw paren, krijg je een lijger! Door deze ongebruikelijke combinatie worden deze groter dan beide ouders. De lijger is daarom ook de grootste katachtige ter wereld. Helaas heeft dit ook gevolgen voor de gezondheid, zoals hartfalen. Dit is de reden waarom zij niet zo lang leven als tijgers en leeuwen. De organen in hun lichaam zijn te klein voor hun gigantische lijven.

Liger

Lijger

Cama

Wat is een cama nou eigenlijk? Het is een nakomeling van een lama en een kameel. De kameel is tot stand gekomen in het Dubai’s Camel Reproduction Center. Het is tot stand gekomen als onderdeel van een project om een schaap te creëren die meer wol kon produceren dan een lama, en om ook een beter temperament te hebben dan een kameel. Doordat een mannelijke kameel vijf keer het gewicht heeft van een vrouwelijke lama, is de cama via kunstmatige seminatie gecreërd.

Cama

Cama

Zezel

Geloof jij dat liefde blind is? Als een zebra en een ezel een zezel kunnen produceren kan dit het geval zijn. Dit wezen is een zebride of een zebra hybride. Naast deze termen is de zezel het meest bijzonder. Als het op genetica aan komt, zijn ezels en zebra’s vrij gelijk aan elkaar. De kruising is een bekonkelende combinatie, maar er zit ook een nadeel aan deze combinatie vast. Het komt bij een zezel vaak voor dat ze dwerggroei ontwikkelen.

Zonkey

Zezel

IJsgrizzly

Je kunt door deze foto vast al raden dat dit een kruising is tussen een ijsbeer en een grizzlybeer door zijn kleuren. Dit dier wordt zowel in het wild als in gevangenschap aangetroffen. De twee type beren vermijden elkaar over het algemeen. IJsberen zijn noodgedwongen naar het zuiden vertrokken door de smeltende ijskappen. Als gevolg daarvan zijn ze vaker in contact gekomen met hun bruine wederhelften.

Grolar Bear

IJsgrizzly

Zorse

Het is een kruising tussen een paard en een zebra, wat zich onderscheidt van een zezel. Doordat paarden een verschillend aantal chromosomen hebben dan ezels staan ze genetisch gezien verder van zebra’s af. Als gevolg hiervan is het mogelijk om aangeboren handicaps zoals dwerggroei te krijgen. De charmerende hybriden hebben vaak een onderscheidend kenmerk. Strepen zijn vaak alleen aanwezig op de geïsoleerde gebieden in diegenen met stippen.

Zorse

Zorse

Savannah

Wanneer je een gedomesticeerde kat met een serval kruist krijg je dit. De Savannah is een fascinerend en vredig wezen. Het werd populair in de jaren ’90, maar de millennials hebben het uitgeroepen als een officieel katten ras. Het goede nieuws is dat er niet veel gezondheidsrisico’s aan verbonden zijn! Daarnaast kun je deze gewoon als huisdier hebben.

Savannah Cat

Savannah

Walfijn

Je kijkt hier naar Kawili Kai, een halve walfijn-dolfijn hybride. Kekaimalu, haar moeder, is de enige walfijn die er waarschijnlijk bestaat. De walfijn is een hybride van een dolfijn en een orka. Ook al denk je bij de naam wellicht aan een type walvis, is het belangrijk om te weten dat een orka eigenlijk een dolfijn is. Maar hij onderscheidt zich ervan. De enige levende walfijn is Kekaimalu.

Wholphin

Walfijn

Beefalo

Toen kolonisten voor het eerst rund de Nieuwe Wereld inbrachten in de 18e eeuw, kruisten zij per ongeluk een bizon en een rund. Later zijn zij beter gefokt, maar sommigen van hen ontsnapten. Wilde kuddes van beefalo kunnen vlakbij de Grand Canyon worden gespot. Zij veroorzaken chaos door drinkplaatsen te legen en een ravage aan te richten, waar zij ook naartoe gaan! Het is nu ter discussie gesteld of wij ze wel of niet gevangen moeten nemen.

Beefalo

Beefalo

Teeuw

Een mannelijke tijger en een vrouwelijke leeuw werden gekruist om een Teeuw te creëren. Het geslacht van de ouders onderscheiden een teeuw van een lijger. Je zult denken dat de teeuw en de lijger er hetzelfde uitzien, maar dit is niet het geval. Teeuwen worden niet even groot als lijgers en ontwikkelen ook geen dwerggroei. Zij zijn gemiddeld gezonder dan hun naasten.

Tigon

Teeuw

Wolf-hondhybride

Je kunt vast wel raden wie de ouders zijn van een wolf-hondhybride. Het doet je denken aan een kruising tussen een hond en een wolf qua uiterlijk. We hebben in jaren geen gedomesticeerde honden gekend. Ondanks dit willen bepaalde baasjes meer wolfachtige karakteristieken in hun dieren terugzien. Wolf-hondhybrides staan echter bekend om hun gevaarlijke eigenschappen en zijn vaak onvoorspelbaar in vergelijking met gewone honden. Er is een reden waarom zij zijn verboden in meerdere staten. Ook al is dit het geval is het nog een prachtig wezen.

Wolfdog

Wolf-hondhybride

Jagleeuw

Er zijn vele grote kat hybriden op de markt. Een van hen is de Jagleeuw. Het is een hybride van een leeuwin en een jaguar. Deze foto laat Jazhara zien, een vrouwelijke jagleeuw die toevallig in Bear Creek Sanctuary in 2006 is geboren. Haar broer Tsunami heeft meer het uiterlijk van een luipaard dan een jaguar of een leeuw. Doordat zij naar een sanctuarium zijn gebracht waar zij samen wonen met hun ouders Diablo en Lola, zijn zij sindsdien onafscheidelijk.

Jaglion

Jagleeuw

Narluga

In tegenstelling tot andere hybriden leven Narlugas in het wild. Doordat zij hun ruimte moeten delen, is het kruisen van een narwal en een witte dolfijn waarschijnlijk door klimaatverandering ontstaan. Zij hebben geen hoorns, maar wel narwal-actige koppen en kleuren. Hun vorm lijkt op die van een witte dolfijn.

Narluga

Narluga

Mule vogel

Hoe schattig is dit? De mule vogel is een kruising tussen een kanarie en een distelvink. Doordat zij ooit als huisdieren werden gekruist staan zij ook wel bekend als “British finches.” Doordat zoveel mensen op ze hebben gejaagd of ze hebben gedood in het Verenigd Koninkrijk, besloot de overheid dat het jagen op deze vogels illegaal werd in 1981.

Mule Bird

Mule vogel

Rode Papegaai Cichliden

De naam van de Rode Papegaai Cichliden is niet het enige vreemde. Het is een kruising tussen een cichliden en een Midas vis met twee verschillende ouders. Het uiteindelijke resultaat ziet er geweldig uit, maar heeft wel wat aangeboren imperfecties, zoals een mond die niet kan sluiten. Zij hebben een gewoonte om veel rotzooi achter te laten tijdens het eten! Houd dit in gedachten. Deze wezens hebben een gulzige eetlust.

Blood Parrot Cichlid

Rode Papegaai Cichliden

Mulard

Dit wezen zijn naam komt van de woorden mallard en mule. Het is een kruising tussen tamme Barbarijse eenden en de tamme eend, dus dit klopt zeker wel. Het dier is niet gefokt voor het uiterlijk maar voor de smaak. Mulards zijn kalm en taai, wat inhoudt dat zij beter foie gras en vlees produceren.

Mulard

Mulard

Coydog

De coydog, net als de wolf-hondhybride, heeft makkelijk identificeerbare ouders. Als je dacht aan een kruising tussen een hond en een prairiewolf, dan heb je gelijk. Deze dieren worden al jarenlang gefokt in pre-Colombiaans Mexico, maar worden nu gefokt in gevangenschap. Wolf-hondhybrides zijn aanhankelijk en kalm. Coydogs zijn meer ondeugend!

Coydog

Coydog

Zho

Een jak en een rund worden samen gekruist in Tibet en Mongolië om sterkere dieren te ontwikkelen. Het resultaat is de zho, die ook wel een jak wordt genoemd in Engels sprekende landen. Als het gaat om de vlees- en melkproductie, zijn ze productiever. Maar de mannetjes zijn onvruchtbaar, wat problematisch kan zijn. Net als de mule kan dit een echte hybride worden genoemd die is gecreërd voor praktiserende doeleinden.

Dzo

Zho

Wolvarken

Ondanks het feit dat dit geen echte hybride is, is het wolvarken een apart wezen. Het doet ons denken aan een kruising tussen een schaap en een varken! Het wolvarken is Hongaars en is gefokt om reuzel te produceren. In de jaren 1980 stond het dier op uitsterven, maar boeren hebben er meer gefokt in de laatste jaren. Ondanks dat zij schattige, wollige krullen hebben, staan zij meer bekend om hun bekende worsten.

Mangalica

Wolvarken

Bernedoodle

De “doodle” gekte heeft de hondenfokkerij overgenomen. De Bernedoodle is een kruising tussen een Berner Sennenhond en een Poedel, maar zal niet zo groot worden door de Poedel genen. Dit ras staat erom bekend dat ze van spelen houden en relaxt zijn, die van zwemmen en rennen houden.

Bernedoodle

Bernedoodle

Boar-pig hybrid

De boar-pig hybrid is een kruising tussen een Euraziatisch wild zwijn en elk gedomesticeerd varken, mocht je je dit afvragen. Zij werden oorspronkelijk gefokt om te lijken op iets van de muurschilderingen uit de grotten van de IJstijd. Veel van deze dieren eindigen in het wild, en zij zijn invasieve soorten geworden in meerdere delen van de Verenigde Staten.

Iron Age Pig

Boar-pig hybrid

Gaap

De gaap is een hybride van een geit en een schaap. Als je het ons vraagt, even los van het ouderschap, is het een super schattig dier! Helaas is het heel moeilijk om zo een hybride ooit tegen te komen. Dit komt door het feit dat zij vaak doodgeboren worden.

Geep

Gaap

Coywolf

Biologisch gezien liepen wolven en coyotes zo’n 300.000 jaar geleden uiteen. Dit is vrij nieuw. Het is makkelijk om te zien waarom de twee soorten zich nog steeds makkelijk kunnen voortplanten. Het resultaat is een coywolf, een wezen met soortgelijke karaktereigenschappen als die van beide ouders. Als het op de grootte aankomt, ligt dit vaak ergens tussen een wolf en een coywolf in.

Coywolf

Coywolf

Muilezel

Kan jij erachter komen wat een muilezel is? Als je dacht aan een kruising tussen een ezelin en een mannelijk paard, had je dit goed. Als je denkt dat dit zomaar een dier is heb je dit fout.

Hinny

Muilezel

Leopon

Je ziet hier een kruising tussen een leeuwin en een mannelijke luipaard. De kop lijkt op die van een leeuwin. Maar de rest van het lichaam lijkt meer op die van de vader. De leopon is een uitzonderlijk dier die alleen in gevangenschap kan worden gefokt.

Leopon

Leopon

Zubron

Op de onderstaande foto kan een zubron worden gezien. Dit wezen is een nakomeling van een vee en wisent. Deze werd gecreeërd om de vee over te nemen in het Europese continent, maar dit is misgegaan. Een klein gedeelte van de kudde overleeft het en zij leven allemaal in het Bialowieski National Park in Polen.

Zubron

Zubron

Advertentie