Zuiveringszout hacks wat u versteld doet staan!

Gepubliceerd op 01/03/2021
Advertentie

‘Baking soda’, in het Nederlands bekend als ‘zuiveringszout’ is soda-bicarbonaat. Het wordt veel gebruikt en staat vooral bekend om zijn nuttige toevoeging bij het bakken. Maar u kunt veel meer doen met dit product! Zuiveringszout wordt in veel huishoudelijke producten gebruikt en heeft verrassend genoeg ook veel voordelen voor de gezondheid. Wij hebben hier 25 hacks op een rijtje gezet wat u wel niet me zuiverindszout kunt doen!

Screenshot 75

Zuiveringszout hacks wat u versteld doet staan!

Het wassen van groente en fruit

U kunt uw groenten natuurlijk gewoon wassen met water, maar om goed van de pesticiden af te komen is de beste manier toch met zuiveringszout. Doe alles in een kom met 1 theelepel zuiveringszout per 2 kopjes water of schrob met een vochtige spons en klaar is kees!

Groenten En Fruit

Het wassen van groente en fruit

Het schoonmaken van tapijten

Vlekken verwijderen uit uw tapijt hoeft niet meer moeilijk te zijn! Strooi er zuiveringszout overheen en giet er heet water op. Laat het vervolgens een nacht intrekken en stofzuig daarna voor het beste resultaat. Is de vlek er dan nog niet uit, breng het dan opnieuw aan. Uw tapijt ziet er dan weer zo goed als nieuw uit!

Screenshot 38

Het schoonmaken van tapijten

Maak uw eigen mondwater

Is tanden poetsen niet altijd genoeg voor u? Spoel uw mond dan na het poetsen met mondwater. Zuiveringszout is de perfecte oplossing op je adem op te frissen en bovendien heeft het ook een antibacteriële en antimicrobiële werking. Het recept is zeer eenvoudig, u heeft maar een halve theelepel zuiveringszout nodig en warm water!

Screenshot 115

Maak uw eigen mondwater

Homemade deodorant

Wilt u uw lichaam niet blootstellen aan chemicaliën, gebruik dan zuiveringszout als deodorantsupplement. Het enige wat u nodig heeft is een beetje zuiveringszout en water. Goed mengen en wrijf het dan onder uw oksel. U zult lekker ruiken.

Screenshot 46

Homemade deodorant

Maak uw luchtverfrisser

Inmiddels weten we dat de meeste luchtverfrissers ongezond zijn. Het is onduidelijk wat voor chemicaliën in deze flessen zitten. Gebruik dan ook zuiveringszout. Het werkt samen met de geuren in plaats van het te verdoezelen.

Air Freshener

Maak uw luchtverfrisser

Zuiveringszout in uw wasmachine

Wordt uw witte kleding gelig en de kleuren onhelder? Wij hebben de hack gevonden! Gebruik met uw gewone wasmiddel 1 kopje zuiveringszout. Omdat zuiveringszout een alkali is, een oplosbaar zout, helpt het bij het verwijderen van vlekken. Wanneer het in wisselwerking staat met zuren in de vlekken, helpt het deze te verwijderen.

Whiter And Brighter Clothing

Zuiveringszout in uw wasmachine

Het reinigen van uw badkamer

Het schoonmaken van een badkamer is niet altijd even makkelijk. Er zijn veel verschillende producten op de markt te vinden, maar zuiveringszout is toch de beste en goedkoopste! Zuiveringszout desinfecteert oppervlakken en zorgt ervoor dat het weer schoon en glanzend is. U kunt het voor alle oppervlakken gebruiken. Wrijf het mengsel op de vieze plek en veeg het na 20 minuten af.

Bathroom Cleaner

Het reinigen van uw badkamer

Polijsten

U kent het vast wel, na een tijdje wordt uw bestek dof. Nu kunt u, met weinig moeite, uw bestek  weer makkelijk schoon en glanzend krijgen. Zuiveringszout zorgt voor een chemische reactie en pakt doffe vlekken aan. Mix zuiveringszout met heet water, giet het over het bestek heen en zie zelf hoe uw bestek weer glanzend wordt!

Polishing Silverware

Polijsten

Een spa bad

Heeft u ook weleens van die lange werkweken en heeft u geen fut of geld om uzelf te trakteren op een spa uitje? U kunt nu een spa bad in huis halen! Mix 2 eetlepels zuiveringszout met warm water en viola! U hoeft het huis niet meer uit!

Spa Treatment1

Een spa bad

Desinfecteren

Iets wat veel mensen niet doen, is de tandenborstel schoonmaken. We stoppen het iedere dag in onze mond, dan willen we toch dat het schoon is? Zuiveringszout verwijdert alle bacteriën in combinatie met water en azijn. Laat het 30 minuten weken en uw tandenborstel is weer schoon!

Disinfect Toothbrush

Desinfecteren

Hulp bij een insectenbeet

Heeft u ook weleens een insectenbeet gehad? Dan weet u dat dit kan jeuken, prikken en roodheid veroorzaakt. U kunt nu uw eigen mengsel maken van zuiveringszout en water om de boel te verzachten. Gebruik dit niet iedere dag op de huid.

Bug Bies

Hulp bij een insectenbeet

Verbrande pan

Helaas is de bodem van uw favoriete pan verbrand tijdens het koken. We weten dat niet ontzettend moeilijk kan zijn om schoon te krijgen. Goed nieuws! Met zuiveringszout met kokend water en giet het over de verbrande plekken. U zult versteld staan!

Burnt Pot

Verbrande pan

Vieze schoenen

Zijn uw schoenen vies? Of komt er een vies geurtje vanaf? Het enige wat u dan hoeft te doen is 2 eetlepens zuiveringzout in twee doeken te gieten. Zet de doeken aan elkaar vast en laat ze de nacht in uw schoenen voor het beste resultaat.

Cleaning Shoes

Vieze schoenen

Neutraliseren van maagzuur

Heeft u ook weleens last van brandend maagzuur? Dit kan heel vervelend aanvoelen. Brandend maagzuur wordt veroorzaakt door te veel eten, stress, gekruid voedsel en bepaalde soorten fruit. Soms is het super pijnlijk, maar u kunt dit probleem makkelijk bestrijden met zuiveringszout. Drink een glas water met 1 theelepel zuiveringszout en het zal gauw over zijn.

Heartburn

Neutraliseren van maagzuur

Een boost voor chemotherapiebehandelingen

Chemotherapie vertraagt de groei van kanekercellen. U kunt deze chemotherapiebehandelingen nog efficiënter laten werken! Zuiveringszout kan dit doen. Dit bicarbonaat kan de omgeving voor tumoren minder zuur maken, wat de chemotherapiebehandelingen helpt.

Cancer Treatments1

Een boost voor chemotherapiebehandelingen

Ontbijt

Eet u graag een omelet als ontbijt? Wij hebben nu een recept voor u om uw omelet nog lekker te maken! Mix een halve theelepen met 3 eieren, hierdoor ontstaan koolzuurbelletjes en wordt uw omelet lichten. Uw omelet zal er ook voller en smakelijker uitzien!

Fluffy Omelet

Ontbijt

Ontstoppen van uw afvoer

Iedereen heeft weleens een verstopte afvoer gehad. Wilt u geen chemicaliën gebruiken, dan hebben wij nu de oplossing voor u! Mix azijn met zuiveringszout en kokend water. Giet dit vervolgens in uw afvoer en binnen 5 tot 10 minuten is uw probleem verholpen!

Cleaning Drains

Ontstoppen van uw afvoer

Vieze geurtjes

Om vieze geurtjes te voorkomen, kunnen we tegenwoordig gewoon zuiveringszout gebruiken. Begint uw prullenbak bijvoorbeeld te stinken? Begin met het afvoeren van warm water gedurende een minuut. Giet vervolgens  zuiveringszout in de afvoer en zet de afvoer 2 seconden aan. Voeg na 1 minuut een kopje azijn toe en je zult zien dat er belletjes ontstaan. Als u hiermee klaar bent, maakt u dan alles schoon met water en voor u het weet ruikt uw kuiken weer als nieuw.

Garbage Disposals

Vieze geurtjes

Tanden bleken

Tegenwoordig zijn we helemaal geobsedeerd met het hebben van witte tanden. Mensen geven veel geld uit aan tandheelkundige producten of het reinigen van tanden. Dit hoeft niet meer! Om parelwitte tanden te krijgen, kunt u een kwart theelepel zuiveringszout mengen met water en het met uw tandenborstel aanbrengen. U kunt nu zonder zorgen uw kopje koffie of thee drinken.

Screenshot 55

Tanden bleken

Last van uw keel

Wanneer u last van uw keel hebt, of erger zelfs, een keelontsteking, dan wordt hier al snel antibiotica voor voorgeschreven. Dit kan natuurlijk weer schadelijk zijn voor uw lijf. Probeer nu eerst eens 3 maal per dag zuiveringszout te gorgelen. U zult zien dat u zich snel weer beter voelt!

Sore Throat

Last van uw keel

Verkleuring van de nagel

Verkleuring van de nagel is vervelend. Maar nu kunt u deze vlekken gemakkelijk verwijderen door zuiveringszout te mengen met een beetje peroxide. Scrub het mengsel op de verkleurde nagel en u zult zien dat ze weer mooi schoon worden.

Whiten Nails

Verkleuring van de nagel

Donkere kringen

Heeft u net zo’n leuk zomerjurkje gekocht? Durft u het niet aan te trekken doordat u donkere oksels heeft. Door deze hack bent u daar snel vanaf en kunt u het jurkje gewoon dragen! Maak een mengsel van zuiveringszout en water. Masseer het gebied gedurende 1 minuut, laat het dan 30 minuten intrekken en spoel het af met warm water. Doe dit 2-3 keer per week voor het beste resultaat.

Lighten Your Dark Underarms

Donkere kringen

Betere trainingsprestaties

Zuiveringszout is zeer nuttig voor atleten! Het helpt u langer op uw hoogtepunt te presteren, met name tijdens intensieve trainingen. Zuiveringszout werkt door het vertragen van de vermoeidheid die u kunt ervaren naarmate uw training toeneemt.

Exerciuse Performance

Betere trainingsprestaties

Nierziekte

Functionerende nieren zijn belangrijk voor onze gezondheid omdat ze overtollig water en afval uit ons bloed verwijderen. Een nierziekte veroorzaakt geleidelijk voor het verlies van deze functie. Zuiveringszout kan de progressie van deze ziekte vertragen en kan worden geconsumeerd door supplementen in te nemen.

Chronic Kidney Disease1

Nierziekte

Advertentie