Feiten Over Air Force One Die Je Niet Kende

Gepubliceerd op 04/10/2021
Advertentie

Er is veel te zeggen over Air Force One. We kunnen echter niet ontkennen dat dit vliegende wonder vol geheimen zit. Voor gewone burgers zoals wij, zijn er veel dingen onbekend. Gelukkig hebben meerdere voormalige Amerikaanse presidenten een boekje open gedaan over Air Force One. Het is veel meer dan alleen de privéjet van de president van de Verenigde Staten. Eenmaal in de lucht is het een zeer vertrouwelijke vliegende kluis. Laten we wat van de geheimen ontdekken – wees voorbereid om achterovergeslagen te worden!

Snelheid En Hoogte

Wist je dat de Air Force One sneller dan 1100 kilometer per uur kan vliegen? We maken geen grap, hij gaat echt zo hard! Daarnaast kan hij ook hoger vliegen dan normale vliegtuigen. Op wel 13 kilometer hoogte, dat is drie kilometer hoger dan de meeste passagiersvliegtuigen. Dit klinkt natuurlijk krankzinnig, maar de Air Force One gaat het soepeltjes af.

Speed And Altitude

Snelheid En Hoogte

Air Force One Hoeft Niet Te Landen… Helemaal Nooit

Als de vorige pagina geen indruk op je maakte, weten we zeker dat deze dat wel zal doen. Het is mogelijk om de Air Force One in de lucht bij te tanken. Jep, hij hoeft niet te landen en zou dus in principe eeuwig kunnen blijven vliegen. De president kan de rest van zijn leven in de lucht doorbrengen als hij zou willen. De capaciteit van de brandstoftank is trouwens 11.000 liter.

Air Force One Needs Not Touch Ground… Ever

Air Force One Hoeft Niet Te Landen… Helemaal Nooit

Air Force One Heeft Twee Restaurants

Is het niet fantastisch dat er zelfs twee restaurants zijn op de Air Force One? De keukens daar hebben een eindeloze etensvoorraad. De president en zijn bezoekers kunnen zo ongeveer alles krijgen wat ze willen. Er werken ook topchefs op de Air Force One en er kunnen wel 100 mensen aan tafel zitten.

Air Force One Comes With Two Restaurants

Air Force One Heeft Twee Restaurants

Een Overvloed Aan Telefoons

Er zijn meer dan 85 telefoons op de Air Force One! Hoezo? Het is natuurlijk de plek met de meeste privacy voor de president om te praten. Het is nog beter beveiligd dan het Witte Huis! De telefoonlijn is uitermate goed beveiligd en er zijn ook vele andere telefoons voor de staf en de pers.

An Abundance of Phones

Een Overvloed Aan Telefoons

Er Zijn Bespioneringscamera’s In De Air Force One

Gedurende zijn periode als president vertelde Eisenhower aan Allen Dulles, de directeur van de CIA, dat hij camera’s wilde in de wielkasten van de Air Force One. Het gerucht gaat dat de camera’s zo goed waren dat ze nummerborden in beeld konden brengen van hoog boven de grond. Ongeacht wat de reden voor de installatie was, dat is nogal indrukwekkend, zeker omdat dit in 1959 plaatsvond. Deskundigen geloven dat dit soort technologie nog steeds wordt gebruikt vandaag de dag, hoewel de camera’s wellicht niet alleen meer in de wielkasten zitten.

Air Force One Is Equipped With Spy Cameras

Er Zijn Bespioneringscamera’s In De Air Force One

Frequente Vliegers In Air Force One

Naast een werkplaats is de Air Force One ook een plek voor familie. Het is een plek waar de hele presidentiële familie rustig kan ontspannen. Andere mensen die regelmatig in de Air Force One komen zijn journalisten en staf, maar zij verblijven in de achterste cabine.

Frequent Flyers On Air Force One

Frequente Vliegers In Air Force One

Air Force One Is Zo Groot Als Sommige Huizen

Air Force One is zo groot als een huis. Het zijn drie verdiepingen en de oppervlakte is meer dan 350 vierkante meter. De president heeft zijn eigen badkamer, kantoor en vergaderzaal. De meubels zien eruit alsof ze in een luxe villa staan en bijzondere gasten hebben hun eigen verblijf.

Air Force One Is As Big As Some Homes

Air Force One Is Zo Groot Als Sommige Huizen

Hoeveel Mensen Kunnen Er In De Air Force One?

Technisch gezien kunnen er honderden mensen in de Air Force, maar er zijn 70 zitplaatsen. Slaapplekken kunnen nog meer mensen huisvesten zoals journalisten, geheim agenten en bijzondere gasten. Ja, er zijn mensen die geen zitplekken hebben. Je moet ook onthouden dat de centrale zitruimte voor de president en zijn familie is.

How Many People Can Stay In Air Force One?

Hoeveel Mensen Kunnen Er In De Air Force One?

Hoeveel Kost Het Om Air Force One Te Besturen?

Het antwoord op die vraag is een verbluffende 200.000 dollar per uur! Dat is een enorm bedrag als je het vergelijkt met de 20.000 dollars die het kost per uur om een commercieel vliegtuig te besturen. President Trump besteedde 10 miljoen dollars aan reizen in de eerste maand van zijn presidentschap. Met al die vlieguren en mensen aan boord kom je al gauw op gastronomische bedragen.

How Much Does Operating Air Force One Cost?

Hoeveel Kost Het Om Air Force One Te Besturen?

De Geboorteplek Van Homeland Security

De voormalige president George W. Bush creërde het Department of Homeland Security toen hij aan boord van een vlucht in de Air Force One was. Ze vlogen boven Duitsland toen hij besloot om deze afdeling op te richten net na de aanslagen op 11 september. Dit besluit veranderde het land compleet.

The Birthplace of Homeland Security

De Geboorteplek Van Homeland Security

Air Force One Is Zelfs Resistent Tegen Nucleaire Aanslagen

Air Force One is zo’n beetje een vliegende Oval Office die ook nog is resistent is tegen nucleaire aanvallen. Hij kan zelfs op de grond een nucleaire explosie overleven. Blijkbaar hebben ze daar op getest. Hoe geruststellend is dat? Hopelijk zal het in de praktijk nooit zo ver komen.

Air Force One Is Actually Resistant To Nuclear Attacks

Air Force One Is Zelfs Resistent Tegen Nucleaire Aanslagen

Wanneer De President Aankomt

Als de president in de Air Force One aankomt wordt het vliegveld geïnformeerd voor de landing. Dan zal het luchtverkeer geruimd worden een uur voor de aankomst van de president. Air Force One landt helemaal zelf dus er is geen hulp van buitenaf nodig. Vanaf dan stapt de president in de Cadillac One, ook wel “The Beast” genoemd.

When The President Arrives In Town

Wanneer De President Aankomt

Misselijkheid Is Geen Punt

Als er een passagier in het vliegtuig ziekjes wordt is er geen reden tot paniek. Er zit een mini-ziekenhuis in de Air Force One met een dokter die er altijd is. Ziek zijn is dus geen excuus om niet mee te vliegen. In de medische wereld is er wellicht geen betere titel dan “Air Force One dokter”.

Motion Sickness Is Not A Problem

Misselijkheid Is Geen Punt

Gestijld Door Jackie Kennedy

De Air Force One is grotendeels gestijld door niemand minder dan de voormalige First Lady Jackie Kennedy. Ze heeft onder andere het tapijt, het servies en de kristallen in het vliegtuig gekozen. Het USAF Museum in Ohio heeft nog altijd de oorspronkelijke inrichting. We hebben er geen twijfel over dat de Air Force One altijd haar artistieke flair zou hebben.

Styling By Jackie Kennedy

Gestijld Door Jackie Kennedy

Een Besturingscentrum In De Lucht

De apparatuur in de Air Force One is het beste van het beste. Er zijn indrukwekkende satellietlijnen voor communicatie en zeer vertrouwelijke defensieve apparatuur waarme aanvallen gelanceerd kunnen worden en het vliegtuig beschermd. We zullen waarschijnlijk echter nooit alles weten van dit supersonische besturingscentrum in de Air Force One.

An Airborne Command Center

Een Besturingscentrum In De Lucht

Hoe “De Jelly Bean President” Zijn Bijnaam Kreeg

Hier een weetje over president Reagan: hij was fan van jelly beans! Blijkbaar lag er altijd een bak met die snoepjes op hem te wachten in de Air Force One. Toen hij klein was kreeg hij eens jelly beans bij een rondleiding door het Witte Huis. “Toen wist ik het nog niet maar de jelly beans waren meer dan een zoete lekkernij, ze stonden voor de unieke en geweldige spirit van Amerika,” legde Reagan ooit uit.

How

Hoe “De Jelly Bean President” Zijn Bijnaam Kreeg

De Mysterieuze Air Force Three Zaak

Eigenlijk zijn er twee Air Force One exemplaren maar slechts één daarvan is de echte. Ze vliegen synchroon met elkaar zodat het onmogelijk is om te weten in welk van de twee de president zit. De C-20C of “The Gulfstream” is nog een vliegtuig, dat naar verluidt de andere twee volgt maar de regering en luchtmacht ontkennen het bestaan van deze jet. Hmm…

The Mysterious Case of Air Force Three

De Mysterieuze Air Force Three Zaak

President Bush Sr. Verbood Een Groente

Tijdens zijn presidentschap verbood George H.W. Bush broccoli in het Witte Huis en in de Air Force One! Hij wilde geen broccoli in de buurt van zijn maaltijden. Welbeschouwd is dat wel heel muggenzifterig maar hey, hij was nou eenmaal het staatshoofd. Verder snappen we hem ook wel.

President Bush Sr. Outlawed A Vegetable

President Bush Sr. Verbood Een Groente

Je Gelooft Nooit Wat President Ford Het Vliegtuig Binnensmokkelde

President Ford is wellicht de Amerikaanse president die het vreemdste verzoek heeft gedaan aan boord van de Air Force One. Schijnbaar smokkelde hij vroeger Coors het vliegtuig in! Toen was het illegaal in veel staten om dit bier te kopen maar dat maakt waarschijnlijk niet uit als je de machtigste man in het land bent.

You Won’t Believe What President Ford Smuggled Onto The Plane

Je Gelooft Nooit Wat President Ford Het Vliegtuig Binnensmokkelde

Air Force One Vs. President Trumps Privé 757

Ook wel de “Trump Force One” genoemd. Deze 757 was in eerste instantie in het bezit van Paul Allen van Microsoft. Het familiewapen van Trump staat er in het goud op. “Hij is groter dan Air Force One,” zo pochte president Trump eens tegen de pers. Discovery Channel benoemde het als ‘s werelds meest luxueuze vliegtuig. Dit wordt beaamd door het feit dat het vliegtuig Rolls Royce motoren heeft en zitplaatsen voor 43 mensen.

Air Force One Vs. President Trump's Private 757

Air Force One Vs. President Trumps Privé 757

Een Vliegtuig Voor “De Dag Des Oordeels”

Zoals je ziet neemt de overheid de beveiliging van de president erg serieus. Daarom ook is er een beveiliginsmaatregel in de Air Force One waarbij er een vliegtuig voor noodgevallen wordt ingeschakeld. Een 747 komt dan de Air Force One beschermen en ervoor te zorgen dat het vliegtuig dagenlang in de lucht kan blijven temidden van een nucleaire aanslag. De enige functie van dit noodvliegtuig is om de Air Force One te beschermen als de hel losbreekt. De 747 volgt de Air Force One overal met slechts dat ene doel. Hey, er wordt tenminste overal rekening meegehouden.

A “Doomsday Plane”

Een Vliegtuig Voor “De Dag Des Oordeels”

Een Onneembare Vesting In De Lucht

Naast het transportmiddel van de president is de Air Force One ook een vliegende vesting die compleet gefocust is op de beveiliging en bescherming van de president en alle andere passagiers. Elk raampje op het vliegtuig is kogelvrij. Het vliegtuig heeft ook apparatuur om raketten van vijanden af te weren. Tot slot hebben beide uitgangen intrekbare trappen om maar niet afhankelijk te zijn van trappen op vliegvelden. Dit is belangrijk om minder risico te lopen op sabotage.

A Massive Fortress In The Air

Een Onneembare Vesting In De Lucht

Televisies Overal

Wow. Blijkbaar zijn er wel 20 televisiesets in de Air Force One! Ze bevinden zich allemaal op een goed uitgedachte plek zodat passagiers op elk moment tv kunnen kijken. De regering heeft nooit toegelicht waarom dit belangrijk is maar er bestaan twee theorieën hierover. Ten eerste is de Air Force One immens en zijn er dus meer televisiesets nodig dan in een normaal vliegtuig. Ten tweede is het belangrijk dat de pers en de staf op de hoogte blijven van nieuws en updates terwijl ze in het vliegtuig zijn. Dit systeem maakt het vast wat minder stressvol. Het klinkt zeker handig als je het ons vraagt. Al die televisies zorgen er ook voor dat elke passagier de lange en saaie vluchten kan uitzitten en zelf kan kiezen wat ze willen kijken.

TV’s Are Everywhere

Televisies Overal

Air Force One Wordt Een Tikkeltje Oud

Live Science meldde dat de twee Air Force One exemplaren eigenlijk sterk aangepaste Boeing 747-200B vliegtuigen zijn. Deze twee vliegtuigen werden gekocht tijdens Ronald Reagans presidentschap hoewel ze pas later in gebruik werden genomen. Ze werden zelfs pas in de jaren 90 onder George H.W. Bush in gebruik genomen. Sindsdien is Boeing gestop met het maken van 747-200 vliegtuigen. Hierdoor maakten ze het moeilijker voor mensen met kwade plannen om de ruimte goed te begrijpen maar tegelijkertijd ook moeilijker om vervangende onderdelen voor het vliegtuig te vinden. Het is soms zelfs gebeurd dat er onderdelen van vliegtuigen die in de woestijn stonden moesten worden gehaald.

Air Force One Shows Its Age

Air Force One Wordt Een Tikkeltje Oud

Weg Met Het Oude

Omdat het moeilijker en moeilijker werd om goede vervangende onderdelen te vinden om de Air Force One te onderhouden, werd er besloten dat het de hoogste tijd was voor nieuwe vliegtuigen. Onder Obama werden er twee vervangingsvliegtuigen besteld. Deze nieuwe versies waren Boeing 747-8 exemplaren, nieuw en verbeterd. Naar verluidt kostte dit een luttele 3 miljard dollar! Deze nieuwe exemplaren zullen in 2024 in gebruik worden genomen.

Out With The Old

Weg Met Het Oude

Alleen Maar Topkoelkasten

Het grote publiek schrok toen ze dit grappige weetje over het vliegtuig hoorde. Schijnbaar had de Air Force One nieuwe koelkasten nodig. Het meest schokkende was misschien de prijs van elke koelkast. 12 miljoen dollar per stuk! Boeing werd aangesteld om deze nieuwe koelkasten in het vliegtuig te bouwen. Waarom moesten ze zo duur zijn? Nou, het is belangrijk dat passagiers in de Air Force One in principe eten voor weken hebben zonder dat ze een nieuwe voorraad hoeven te krijgen. De koelkasten moeten wel drieduizend maaltijden kunnen huisvesten!

Only High-Quality Fridges Aboard

Alleen Maar Topkoelkasten

Advertentie